Kisköre, Tisza-tó

2018.02.02. 15:31

Rámutattak a természet védelmének fontosságára

A tizennyolc évvel ezelőtti cianidszennyeződésre emlékeztek a tározónál pénteken a vizes élőhelyek világnapján Kiskörén.

Berecz R.

A megemlékezésen minden alkalommal megkoszorúzzák a Tiszát Beküldött fotó

A Vásárhelyi Pál Egyesület szervezésében már ötödik alkalommal tartják kifejezetten a tóparton a rendezvényt, felidézve az akkor történteket, s felhívva a figyelmet a természet védelmének fontosságára.

A megemlékezésen minden alkalommal megkoszorúzzák a Tiszát Beküldött fotó

Fejes Lőrinc, kiskörei szakaszmérnök a diákoknak arról szólt, milyen feladatokkal látta el a tározó, s egyben a szolnoki ivóvízhálózat védelmét is 2000 telén a Közép–Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. Kovács Márton, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola igazgatója arra hívta fel a figyelmet, milyen katasztrófát idézhetnek elő bizonyos emberi cselekedek a természetben.

A diákok két Tisza-tóról szóló verset szavaltak, majd hagyományos módon megkoszorúzták a tavat a vízerőmű előtti partszakaszon. A fiataloknak a szakaszmérnökség terepasztalán is szemléltették a szennyhullám levonulását, s hol, milyen beavatkozásokat végeztek a szakemberek. Munkájukkal a hullámtér, a holtágak és a Tisza-tó öblei gyakorlatilag nem károsodtak.

Címkék#Kisköre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában