Pély

2018.03.25. 12:05

Internetezhetnek majd a könyvtárban

A pélyi község vezetője arról szólt, a projekt keretében infokommunikációs eszközöket kapnak, melyet a helyiek díjmentesen vehetnek majd igénybe.

Berecz R.

A faluban is elindulhat hamarosan a Digitális Jólét Program Pontok fejlesztése. A pélyi község vezetője arról szólt, a projekt keretében infokommunikációs eszközöket kapnak, melyet a helyiek díjmentesen vehetnek majd igénybe. Ari Norman kifejtette, a pályázati csomagban három laptopot kapnak a szükséges szoftverrel, valamint két-két tabletet és okostelefont is. Ezeken kívül projektort és multi­funkciós nyomtatót is tartalmaz a digitális fejlesztés.

Megtudtuk, a projekt keretében két éven át működtethetik az informatikai pontot, melynek a helyi könyvtárban biztosítanak majd helyet. Az eszközöket a program végéig biztosítják az önkormányzatoknak.

A polgármester közölte, az érdeklődőket az eszközök használatában segíteni ­fogja egy mentor is, akinek hetven­órás továbbképzése szintén a pályázat része. Ari Norman örömét fejezte ki a lehetőség miatt, hiszen így olyanok is megismerkedhetnek a digitális világgal, akiknek ­anyagi helyzete ezt esetleg nem ­teszi lehetővé. A mentor nagy segítséget nyújthat majd az idősek ismereteinek bővítésében is.

Címkék#pély

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában