Bodony

2018.03.08. 14:20

Merészet gondolt ki az észak-hevesi kis falu polgármestere, és cselekedett

Régóta üresen álló ingatlant vásárolt meg a bodonyi önkormányzat, melyben sertéstelepet hozott létre.

B. K.

A szépen gyarapodó sertésállományt a köz­munkások gondozzák

Forrás: HMH

Fotó: Huszár Márk

Néhány évtizede a faluban élők nagy része gazdálkodott a kis portáján, kertet művelt, állatot tartott. Mivel a lakosság elöregedett, a fiatalok elvándoroltak, ma már mindössze néhány helyi kis­gazdaság működik. Kovács István polgármester ezért gondolt egy merészet, és saját erőből, kétmillió 900 ezer forintért megvásárolta a falu határában az önkormányzat azt az évek óta elhagyott épületet, amelyet valaha panzió­nak szánt a volt tulajdonosa.

A kétszintes, félkész ingatlan csendes, szép környezetben található, így ideális lenne idősek otthonának, de ­erre rengeteg pénzt kellene köl­teni.

Hogy mégse álljon üresen az ingatlan, a földszinti részén sertéstelepet hoztak létre, ahol a szépen gyarapodó jószág­állományt a köz­munkások gondozzák és az önkormányzat értékesíti az állatokat. Jelenleg hat darab anyakoca és huszonkét hamarosan vágósúlyba kerülő sertés alkotja az állományt, de hamarosan szaporulat is várható.

A falu első embere egyébként úgy véli, hogy a kis falvaknak azzal kell gazdálkodniuk, amijük van.

A szépen gyarapodó sertésállományt a köz­munkások gondozzák
Forrás: HMH | Fotós: Huszár Márk

 

Címkék#Bodony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában