hétvégi programajánló

2018.03.29. 13:50

Mutatjuk, milyen programok várnak húsvétkor

Összegyűjtöttük, milyen programokkal várják a vendégeket a húsvéti időszakba Heves megyében.

Csütörtök

Hatvanban Húsvét a képzőművészetben címmel tematikus tárlat nyílik a Hatvany Lajos Múzeumban délután öt órától. A nagyhét eseményeiből válogatott képzőművészeti alkotásokat mutatnak be az érdeklődőknek. Lisányi Endre, esztéta-képzőművész a művek ismertetésével beszélni fog a húsvét vallási hátteréről zenei betéteket is alkalmazva.

Péntek

Az egri várban is egész hétvégén a húsvét jegyében zajlanak a programok. Minden napra tartogatnak érdekességeket, így kézművesvásárral, népi játékokkal, fegyverbemutatóval, pónilovaglással várják az érdeklődőket. Exkluzív­ fáklyás történelmi sétát is tartanak a kazamatában az ünnepi időszak alatt naponta ­este fél héttől.

Gyöngyösön a Mátra Múzeumban is húsvéti programokkal készülnek a szervezők. Egyebek között népi játékokat és hagyományokat elevenítenek fel, lesz kézműves-foglalkozás, hagyományos tojásfestés, valamint tojáskeresés a múzeumkertben.

Szombat

Az egerszalóki barlanglakásoknál szombattól hétfőig tojáskereséssel, kézműves foglalkozásokkal, tojásfestéssel és kisállat simogatóval várják a délelőtt folyamán. Délután bemutatkoznak a különböző hagyományőrző csoportok

Mátrafüreden tojáskereső túrát és családi tájékozódási túraversenyt rendez játékos fela­datokkal a Kékes Turista Egyesület. A program fél kilenctől délután két óráig tart.

Hevesen hagyományőrző hús­véti játszóházzal várják a családokat délután egytől hat óráig a művelődési központba. A gyermekek különböző tojásfestési technikákat ismerhetnek meg, tavaszi kiskosarat és ajtódíszt készíthetnek, ­húsvéti gipszfigurákat festhetnek, díszíthetnek­. Ezen kívül lesz csokitojás-vadászat, arcfestés és játszósarok a legkisebbeknek. A szervezők uzsonnával is készülnek a látogatóknak az ingyenes programon.

Vasárnap

A húsvéti ünnepek alatt is színes programokkal várják a Noszvajra látogatókat! Húsvéti vendégvárás, valamint az 5. Tojásvadász Terepfutóverseny, a 9. éve megrendezett nagy sikerű Noszvaji Nagy Tojásvadászat­ legextrémebb kategóriája!

Címkék#civil élet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában