pétervására

2018.03.20. 17:01

Tanárok, diákok is profitálhatnak az újabb pályázati lehetőségekből

Pétervásárán, a Tamási Áron Általános Iskolában a napokban kapták az értesítést: elnyerték az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. Öt éve dolgoznak az elismerésért.

Barta Katalin

Az Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítés mérföldkőnek is nevezhető a pétervásárai iskola életében Fotó: Beküldött

Remek hír érkezett a Tamási Áron Általános Iskolába. A körzetközponti intézmény előtt újabb pályázati lehetőségek nyílnak a jövőben, amelyekből tanárok, diákok egyaránt profitálhatnak.

„Örömmel tájékoztatjuk Önt, hogy a Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola tehetségpont a 2017/18. évi akkreditációs folyamatban való részvétele eredményeként, elnyerték az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet” – így kezdődik az a hivatalos értesítés, amelyet a napokban kapott meg Braun Péter, az intézmény igazgatója a Nemzeti Tehetségpont képviselőjétől.

Arra voltunk kíváncsiak, mit jelent az elismerés, s milyen hozadéka lehet az itt tanuló diákok számára. Braun Pétertől megtudtuk, 2013-ban regisztráltak a Tehetségek Magyarországért programra, s azóta folyamatosan dolgoznak azon, hogy a tanárok és a diákok minél több lehetőséghez jussanak tehetségük kibontakoztatásához.

– Számos tehetségszakmai rendezvényen, módszertani konferencián vettünk részt, hogy megismerjük, mások mit és hogyan dolgoznak a tehetségsegítés területén. Az ott szerzett tapasztalatok alapján erősítettük helyben ezt a tevékenységet, amelyről az akkreditáció során adtunk számot. Az elmúlt évben két kiváló, független pedagógus figyelte az itt zajló pedagógiai munkát, és egy összetett szempontrendszer szerint juttatták el véleményüket a minősítő bizottsághoz – mondja Braun Péter, aki hozzáteszi, hogy mostantól a nyilvános dokumentumjaikon is használhatják a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által nekik ítélt Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet.

Az Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítés mérföldkőnek is nevezhető a pétervásárai iskola életében Fotó: Beküldött

– Ezzel azt is megerősítették, hogy tehetségpontunk szakmailag hiteles és kompetens tagja a Matehetsz Tehetséghálózat egyre bővülő családjának, s mostantól mi is aktív részesei vagyunk a hálózatnak – tájékoztatott az igazgató, hozzátéve: – szépen cseng a cím, és jól mutat majd az új logó az intézmény dokumentumain, de érdekesebb ennél, hogy milyen előnyei származnak ebből az iskolának.

– Mivel az akkreditáció a Tehetségpontok számára az egyik legfontosabb tehetségszakmai mérföldkő, ezzel az elismeréssel számos, új lehetőség nyílik meg előttünk. A regisztrációval bekerülünk a magyar tehetségsegítők határokon is átnyúló szakmai hálózatába. Remek szakmai közösség részesei lehetünk, új pályázati lehetőségek nyílnak meg előttünk, közvetlenül hozzájuthatunk az oktatás és a tehetséggondozás területén legfrissebb információkhoz, első kézből értesülhetünk hasznos kezdeményezésekről, új projektekről. A tehetségpont-akkreditáció eredményét szimbolizáló tábla és oklevél ünnepélyes átadására március 24-én, a budapesti Szent Margit Gimnázium dísztermében kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában