átány

2018.03.04. 17:24

Tíz települést szólítanak meg

Ötvenmillió forintot nyert el az Átányi Református Egyházközség, mely több térségi települést is érintő interaktív programsorozatot valósít majd meg.

Berecz R.

Ferenczfi Zoltán átányi református lelkész Fotó: M. A.

A helyi lelkész arról tájékoztatott, céljuk a társadalmi érzékenyítés, a másik ember elfogadásának elősegítése. Ferenczfi Zoltán kifejtette, a Közös értékünk – sokszínű társadalom nevű pályázatban megítélt támogatásból olyan programokat valósítanak meg, melyekkel egyaránt szólítanak meg nemzetiségieket, romákat és nem romákat, felnőtteket és gyermekeket.

Összesen tíz település önkormányzatával működnek együtt a projektben, Átányon kívül Erdőtelekkel, Hevessel, Hevesvezekénnyel, Kiskörével, Kömlő­vel, Péllyel, Tarnaszentmiklós­sal, Tenkkel és Tiszanánával. Partnereik között van még a hevesi gyermekjóléti központ és családsegítő szolgálat, és a bűnmegelőzési alapítvány is.

Ferenczfi Zoltán átányi református lelkész Fotó: M. A.

A szemléletformálást romaintegrációs képzésekkel, tanfolyamokkal, workshopokkal, különböző szabadidős tevékenységek megszervezésével kívánják elérni. Orvosok, védő­nők felvilágosító előadásokat tartanak majd az érdeklődőknek, de kulturális szakemberek, szociális munkások, pedagógusok is részt vesznek a projektben. A lelkész elmondta, a roma kulturális értékek és hagyományok megőrzése, ápolása is nagy hangsúlyt kap.

Már tervezik a helyszíneket és időpontokat, márciusban pedig tájékoztatót is tartanak a részletekről.

Címkék#Átány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában