Bodony

2018.04.07. 14:28

Új aszfaltot kapnak az utcák

Idén számos régi tervüket megvalósíthatják.

B. K.

Horváth László (balról) országgyűlési képviselő is megtekintette az épülő bodonyi belterületi utakat Fotó: Gál Gábor

Számos intézmény újulhat meg a csendes kis zsákfaluban, Bodonyban idén. Kovács István­ polgármester arról tájékoztatott, hogy mivel a polgár­mesteri hivatal épülete fölött alaposan eljárt az idő, így idén ennek ­rendbehozatalára is szánhatnak 11 millió forintot, amit négy és fél millió forint­ saját erővel egészítenek ki. A munkálatok hamarosan megkezdődnek.

További 33 milliós pályázati forrásból helyi piacteret alakíthatnak ki a központban, ami egyfajta ­közösségi térként is szolgál majd, azaz programok szervezésére is alkalmas lesz. A belterületi utak közül tavaly elnyert pályázatból a Kossuth, az Ady és a Ballai útra kerül új aszfalt, idén pedig a Táncsics út felújítása is megtörténik 1,5 millió forintból­.

Horváth László (balról) országgyűlési képviselő is megtekintette az épülő bodonyi belterületi utakat Fotó: Gál Gábor

A jó kis hely ­Bodonyban elnevezésű pályázatra az elkövet­kező négy évben 44 ­millió forintot fordíthatnak. Ebből közösség­építő, idegenforgalmi programokat szervezhetnek. Közel 25 ­millió forintos keretből Tarnalelesz, Parád, Recsk és Bodony hátrányos helyzetű gyermekeinek szer­vezhetnek hat alkalommal ­táborokat.

Címkék#Bodony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában