maklár

2018.04.30. 12:45

Utcanév őrzi a korábbi polgármester emlékét, baba-mama klubot is avattak

Egyre szorosabban együttműködik a maklári Bosch-cég a helybeli önkormányzattal.

Süli K.

A község egykori polgármestere­, Havasi ­László emléke előtt tisztelegtek pénteken Makláron. Az iparterületen található Robert Bosch Automotive Steering Kft.-hez vezető Lenksysteme utat Havasi László útra keresztelték.

Stefan Basso és Havasi Lászlóné leplezte le a táblát Fotó: B. D.

Hanuszik Csaba polgármester elmondta, már régóta szerette volna, ha valamilyen közterületet neveznek el elődjéről. Ennek most jött el az ­ideje. Hozzátette, Havasi Lászlónak óriási szerepe volt abban, hogy a Bosch Makláron telepedett le, ezt a cégnél is így gondolják, ezért mind a község, mind pedig a Bosch számára öröm, hogy így emlékezhetnek meg az egykori falu­vezetőről.

A gazdasági cég és az önkormányzat közötti jó kapcsolatot mi sem példázza jobban, mint hogy az utcanévavató után új, a Bosch támogatásával kialakított baba-mama klubot is átadtak, a település ­közösségi házában. A községben sok a kisgyermekes anyuka, akik régóta vágytak már egy helyre, ahol összejövetelt tarthatnak, a vállalat pedig örömmel állt a kezdeményezés mellé, így újabb színfolttal gazdagodott a település szolgáltatásainak sora.

 

 

Címkék#Maklár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában