egerbakta

2018.05.13. 18:07

Nótával, tánccal, lagzis falatokkal készültek

Bemutatták, milyen egy igazi falusi lakodalom.

Süli K.

Hagyományos lakodalmas fogásokkal és a helyi esküvői szokások bemutatásával várták az érdeklődőket szombaton Egerbaktán, a „Száll a Daru” lakodalmas találkozón. A programon több környékbeli település is képviseltette magát, rendhagyó, színes programmal szórakoztatták a megjelenteket.

Az rendezvénysorozat délben kezdődött, a készülő Egerbakta című helytörténeti kötet bemutatásával, majd a helyi értéktár elemeit is ismertették, az előadásokat pedig egy esküvői tárlat megnyitása zárta. Csak ezután következett az érdekességek java, elkezdődött a hagyományos baktai lakodalmas szokások felelevenítése. A résztvevők bepillantást nyerhettek, hogyan is zajlott anno a menyasszony kikérés, és egy rezes banda kíséretével lakodalmas menet is útnak indult a településen. Számos környékbeli vőfély és hagyományőrző csoport is szórakoztatta a résztvevőket, emellett finom fogásokban sem volt hiány, hagyományos lakodalmas étkeket kínáltak a megjelenteknek. A programot menyecsketánc, majd közös lagzis mulatozás zárta.

 

Címkék#Egerbakta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában