hatvan

2018.05.19. 10:10

Városvédők „vakarták le” a plakátokat

T. O.

Szivacsokat és kaparóeszközöket ragadtak a Hatvani Városvédő Egyesület tagjai, hogy megszabadítsák a települést azoktól a plakátoktól és maradványoktól, melyek az áprilisi országgyűlési választások után maradtak a közterületeken.

Horváth Richárd, az egyesület elnöke elmondta: a különféle pártoknak, szervezeteknek harminc napjuk volt arra, hogy hirdetményeiket, propagandaanyagaikat eltávolítsák, ám sajnálatos módon ezt nem mindegyik tette meg. A határidő lejárta után ez a feladat – jobb híján – az önkormányzatra hárult, s ezt a tevékenységet segítette a Hatvani Városvédő Egyesületének a kezdeményezése.

Horváth Richárd és Németh Zsolt „akcióban” Fotó: Albert Péter

A helységben rendkívül ­szigorú szabályozások érvényesek a hirdetmények ­kihelyezésére. A helyi vezetés részletesen meghatározta azokat a közterületi helyeket, ahová lehetett, és azokat is, ahová tilos volt plakátolni. Utóbbiak között volt a 3. számú főút városon áthaladó szakasza, valamint a Kossuth tér is. Ennek ellenére ezekre is került a pártok hirdetéseiből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában