Gyöngyös

2018.06.14. 22:37

Akadálymentes hely a Mátrában

A projekt által a településen nemcsak a szálláshelyek, hanem a látványosságok is mindenki számára elérhetővé válnak.

H. É.

Az észak-magyarországi turisztikai régiókban viszonylag kevés akadálymentes turizmusra specializálódott szolgáltató működik – hangzott el kedden azon a sajtótájékoztatón, amelyen ismertették azt a Mátrában egyedülálló lehetőséget, miszerint hamarosan Parádsasváron teljesen kiépülhetne.

Dr. Zsarnóczky Martin, a MATRA RESORT elnevezésű projekt irányítója úgy fogalmazott: a parádsasvári vendégházakban a szolgáltatók és az önkormányzati vendégvárók is egységes formában szeretnének az elkövetkezőkben kikapcsolódást ­nyújtani az ide érkezőknek, vagyis az egész település turistabaráttá válna. Nemcsak a szálláshelyek, hanem a különböző látványosságok is minden nehézség nélkül bárki számára elérhetők lennének.

­Kifejtette: hazánkban ez még egyedülálló üdülési forma. Elmondta, a MATRA ­RESORT koncepciója évek óta jelen van Parádsasváron, ahol a helyhatósággal közösen a szenior- és az akadálymentes turizmus nemzetközi élvonalába kívánnak bekerülni. ­Moód ­Tibor négy helyi szállása büszkélkedhet európai uniós elismeréssel ezen a téren.

– Az akadálymentesség része az egyre növekvő szenior- és egészségturizmus is, hiszen a nagy terek, a szép környezet, a kényelmes szállás, a könnyű megközelíthetőség a kisgyermekes családok számára is vonzó lehet – vélte Benkő Béla. A Gyöngyös-Mátra TDM menedzsere kiemelte, e vidék ma hazánk legdinamikusabban fejlődő egészségturisztikai régiója.

Címkék#civil élet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában