felsőtárkány

2018.06.01. 20:08

Lyukasóra a természetvédelem jegyében

Az élővilág sokféleségére csodálkozhattak rá a környékbeli kisiskolások, akik részt vettek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által a biodiverzitás nemzetközi napja alkalmából szervezett programon pénteken.

L. R.

A felsőtárkányi tó partjára és környékére települt állomásokon a Nemzeti Park szakemberei várták a tanulókat, akik betekintést nyerhettek a szárazföldi és vízi élőlények gazdag világába, illetve a természetvédelem mindennapos munkájába. Többek közt madárgyűrűzés, pecázás, vízvizsgálat, növények és rovarok tanulmányozása képezte a csoportok feladatát.

 

Novák Richárd főszervező elmondta: idén második alkalommal csatlakoztak a nemzetközi eseményhez – először két éve, a Lázbérci-víztározó partján szerveztek hasonló programot, de szeretnének a jövőben hagyományt teremteni belőle. Céljuk a rendezvénnyel, hogy a gyerekek megismerkedjenek közvetlen környezetük értékeivel, és a természetvédelem fontosságával.

Az eseményen százhetven diák vett részt, köztük helybéli, noszvaji és egri iskolások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában