felsőtárkány

2018.06.18. 21:58

Még mindig rejtély, mikor nyithat ki az állatkert

Annyi biztos, hogy továbbra is szeretnék megvalósítani az állatkertet.

Süli K.

Évek óta időről-időre felröppen a hír, hogy a településen állatkert nyílik. Sokáig mindez csak kósza pletykának tűnt, tavaly azonban már kezdett komollyá válni az elképzelés, építkeztek az állatkert számára kijelölt területen a Lamport-völgyben, valamint idén az első állatokat is beköltöztették, köztük két gyűrűsfarkú makit. A faluban azonban elterjedt: mégsem lesz állatkert Felsőtárkányban. Hétfőn arról értesítette szerkesztőségünket Michael Gantenbein, a Felsőtárkányi Vadaspark Nonprofit Kft. ügyvezetője, hogy az állatkertet belső feszültségek miatt kialakult problémák miatt ebben az évben nem tudják megnyitni, de nem tettek le a projektről.

Az ­ügyvezető közleményében kifejtette, az intézményt saját ­elképzeléseik szerint szeretnék kialakítani, ez azonban feszültségekhez vezetett. Az elmúlt időszakban ennek okán mind a kivitelezőtől, mind pedig a menedzsment egy részétől megváltak. Aláhúzta, a projektet nem állították le, továbbra is szeretnék megvalósítani az állatkertet, ám a kialakult helyzet miatt jelenleg nem tudják meghatározni a nyitás időpontját, de amint változás történik, értesítik a közvéleményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában