BÉLAPÁTFALVA

2018.07.15. 22:54

Kő kövön nem maradt a tóparton

Idén először rendezték meg, és nagy sikerrel debütált a Bélkő Fesztivál.

L. R.

Első alkalommal rendezték meg szombaton a Bélkő Fesztivált a bélapátfalvai Gyári-tó partján. Az egész napos eseményen nemcsak a falubeliek, de számos környező település lakosai is szép számban részt vettek.

– Szeretnénk hagyományt teremteni a fesztivállal, a tervek szerint minden évben július közepére időzítjük majd – árulta el Mezőné Kovács Edit, a Bélapátfalvai Kulturális, Turisztikai és Média Nonprofit Kft. ügyvezetője. – A programok összeállításakor ügyeltünk arra, hogy reggeltől estig minden korosztály ­megtalálja a számára érdekes elfoglaltságot, hiszen fő célunk, hogy a környékbeli családokat kimozdítsuk. Fontosnak tartottuk ugyanakkor, hogy a Bél-kő és környéke természeti értékeire is felhívjuk a figyelmet – tette hozzá.

 

A programkínálatban a színpadi műsorokon túl kézműves-foglalkozás, horgászverseny, vezetett túra szerepelt, de zajlott az élet a bográcsok körül is: a délelőtt folyamán tizenöt csoport mérte össze szakácskészségét. A nagy sikerű rendezvényt éjszakába hajló táncmulatsággal zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában