egerszalók

2018.07.11. 20:19

Öt nap a lelki oázisban

A hirtelen jött zivatar után koncerttel indult a jubileumi lelkigyakorlat Egerszalókon.

Süli K.

A gyors eső után vidáman indult a találkozó első napja Fotó: B. D.

Közel hétszáz embert várnak július 11–15. között az Egerszalóki ­Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlatra, amelyet már harmincötödször rendeznek meg. A jubileumi találkozó első napját bár majdnem elmosta az eső, a résztvevők lelkesedése töretlen maradt, koncerttel, előadással kezdődött az ötnapos programsorozat.

Az idei rendezvényt Nekilendülök annak, ami előttem van mottóval hirdették meg. A szervezők célja, hogy a résztvevők lelkileg megújulva, felüdülve térjenek vissza a hétköznapokba.

– Nyáron is fontos lelkünk megújulása, a lelkigyakorlatunk épp ezt a célt szolgálja. Ez egy lelki oázis, amelyben mindenki új lendületet kaphat, van esély az elmélyedésre, ám a felüdülésre is – mondta el lapunknak Galó Gábor atya. Az Egri főegyházmegye ifjúsági referense hozzátette, bárkit szívesen látnak, arra biztat mindenkit, hogy aki teheti, legalább fél napra térjen be hozzájuk, megtapasztalni a lelki oázist.

A találkozó első előadását, a korábbi évekhez hasonlóan, a lelkigyakorlat alapítója, Kerényi Lajos atya tartotta, aki mind a harmincöt évben részt vett az eseményen. Mint mondta, ő hazajár a lelkigyakorlatra, s örömét fejezte ki, hogy a rengeteg visszatérőn túl új arcok is megjelentek. Kiemelte, a világunk beteg, de gyógyítható, és kérte a gyakorlat résztvevőit, hogy fogjanak össze a világ, s az emberiség meggyógyításáért.

A gyors eső után vidáman indult a találkozó első napja Fotó: B. D.

Hazánk egyik legnagyobb katolikus ifjúsági rendezvényére nemcsak a megyéből, hanem az egész országból érkeznek a résztvevők, s határon túli fiatalok is rendszeresen megjelennek. A fiatalok sátortáborban alszanak, és változatos közösségi programokon vehetnek részt. Mindennap van szentmise és kiscsoportos beszélgetés, de koncerteket, színdarabot is élvezhetnek. Mindezek mellett neves előadók is részt vesznek a rendezvényen, idén dr. Pécsi Rita neveléskutató, Fábry Kornél atya, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára és dr. Csókay András agykutató is szól majd a résztvevőkhöz.

A program vasárnap fél tizenkettőkor szentmisével zárul, melyet dr. Ternyák Csaba egri érsek mutat be.

 

Címkék#Egerszalók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában