HATVAN

2018.07.30. 11:30

Közös erővel újítja fel a tornacsarnokot a város és a sportkör

A sportegyesület és az önkormányzat együttműködése nyomán megújul a Kodály iskola tornacsarnoka. 

Tari Ottó

A Hatvani Kézilabda- és Szabadidő Sportegyesület részlegesen rendbe teszi a Kodály Zoltán Általános Iskola tornatermét. Szombati Lajos, az egyesület alelnöke elmondta, tudomása szerint a környéken példa nélküli, hogy egy sportkör hasonló feladatot vállal, ám – mint fogalmazott – ez az otthonuk, így örömmel tesznek eleget a feladatnak. Még úgy is, hogy a korábbi pályázataikat sorra elutasították.

– Antalóczy Péter elnökkel együtt kiváló kapcsolatot ápolunk az önkormányzat vezetésével, s ennek eredménye a mostani felújítás is – ­mondta Szombati Lajos. – A beruházásnak az iskola tanulói is hasznát veszik, emellett a sportolók számára hasznos lesz akkor is, ha megépül az új sportcsarnok, mivel onnantól két világszínvonalú pályaborítás áll rendelkezésükre.

A képviselő-testület a napokban döntött arról, hogy tulajdonosi hozzájárulást ad az egyesületnek az iskola tornacsarnokának felújításához. Emellett anyagilag is támogatják az elképzelést.

A közös összefogással készülő beruházásból az általános iskola tanulói is profitálhatnak Fotó: Albert Péter

– Arról is határoztunk, hogy ha a jövőbeni pályázat sikeres lesz, biztosítjuk az önerős részt, csaknem tízmillió forintot. De ha nem nyernek, s más forráshoz kell nyúlniuk, ezt a pénzt akkor is odaadjuk – jelentette­ ki Horváth Richárd polgármester.

– A hatvani kézilabdázók hazai mérkőzéseinek helyet adó tornacsarnok műszaki állapota indokolttá teszi a teljes körű rekonstrukciót – közölte Antalóczy Péter. Kifejtette: örültek, amikor az önkormányzat a négyből két öltözőt rendbe hozatott, a másik kettő felújítását az egyesület hamarosan elvégezteti. A napokban elkezdődő munkálatok során a sportpadló teljes cseréje valósul meg, aminek a határideje augusztus 30. A kézilabdapályán kívül a kosárlabdapályát is felfestik, mivel a jelzett sportág helyi csapata is itt tréningezik, s a bajnoki mérkőzéseit is itt tartják. Az új felfestésnek köszönhetően nagyobb hely marad a lelátók és a játéktér között. Eddig a távolság nem tette lehetővé, hogy a nézők úgy foglalhassák el helyeiket, hogy közben ne menjenek rá a játéktérre. Mindemellett szeretnék bővíteni a lelátót is. Szeptember végéig megtörténik a tornacsarnok fűtési rendszerének az átalakítása is.

– Bízunk abban, hogy a szeptember 15-i beadási határidejű újabb pályázatunk sikeres lesz, hiszen számos teendő marad még. Tervezzük a világítás korszerűsítését is, ami az év végéig tartó komplex felújítási projekt része. Köztudott, hogy egy másik, csaknem ötvenmilliós felújítás keretében az iskola földszinti vizesblokkjai is megújulnak, ismereteink szerint már tanévkezdésre. Ezek a projektek együttes eredménye azon túl, hogy egyesületünk hazai mérkőzéseinek, edzéseinek méltó helyet ad, magasabb szinten biztosítja a kodályos gyerekek testnevelésének színvonalát – zárta szavait az elnök.

Címkék#civil élet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában