Rózsaszentmárton

2018.07.25. 16:54

Szupergyors internet várja a községben élőket

Mindannyiunkat ugyanazok a szolgáltatások illetnek meg.

Sike Sándor

Együtt avattak a település elöljárósága és a vendégeik Fotó: Faragó Zoltán

– A községben létesült 479 új hálózati végpont azt jelenti, közelebb kerültünk a kormányzati célok megvalósításához – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára szerdán a Szupergyors internet program keretében megvalósult első Heves megyei fejlesztés átadási ünnepségén Rózsaszentmártonon. Kara Ákos szerint a kormány célja, hogy Magyarországon minden ember, minden család, vállalkozás a digitalizáció nyertese legyen.

Az eseményen Sipos Jánosné, Rózsaszentmárton polgármestere úgy fogalmazott, hogy az elmúlt nyolc évben a településen több milliárd forint értékben történtek fejlesztések, beruházások. Már csak az internethálózatuk korszerűsítése hiányzott, ami most meg is történt.

Szabó Zsolt, a térség egyéni országgyűlési képviselője arról beszélt, a kormány hitvallása, hogy egy a nemzet, egy a szülőföld, egy a haza, éppen ezért mindannyiunkat ugyanazok a szolgáltatások illetnek meg. Heves megye első, a Szupergyors internet (SZIP) program részeként megvalósult hálózatának átadásán a honatya felhívta a figyelmet arra, hogy az internet nem pótolja az emberi kapcsolatokat, s a gyerekeket meg kell tanítani azt okosan használni.

Együtt avattak a település elöljárósága és a vendégeik Fotó: Faragó Zoltán

Kramcsák László, a hálózatfejlesztő Magyar Telekom Távközlési Nyrt. regionális műszaki vezetője azt mondta, hogy a SZIP fejlesztések 46 hazai járásban folynak, s ezek között van a hatvani, ahol további négy település részese a programnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában