ÚJLŐRINCFALVA

2018.08.19. 22:08

Hamarosan megújul a hivatal

A felújítási munkák során megőrzik az épület régies jellegét,

Sz. K.

Javában zajlik már a község hivatalának felújítása. Már kicserélték az ablakokat, a bejárati ajtók is megújulnak, mindemellett pedig próbálják megőrizni az épület régies jellegét – tudta meg lapunk Zsebe Zsolttól, a helység polgármesterétől.

A felújítás 25 millió forintos elnyert pályázatból valósul meg, szeptember 30-ai határidővel.

Az energetikai korszerűsítés nyílászárók cseréjét, külső szigetelést, a fűtés korszerűsítését jelenti. Ezáltal jelentős költségeket takaríthatnak meg, hiszen az épületet annak belmagassága miatt nehéz volt felfűteni, s az ablakok sem zártak megfelelően. A polgármester kiemelte, a szakemberekkel együttműködve kívül-belül próbálják megtartani az épület régies jellegét. Például a beltéri ajtók korszerűbbek, ám a belmagassághoz illeszkedőek lesznek. Mindemellett a munkálatok során akadálymentesítést is bevezetnek.

A felújítás idején a ­hivatali teendőket ideiglenesen a szomszédos könyvtárban, közösségi részben végzik el, az irattár pedig a régi iskolai épületben található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában