kisnána

2018.08.14. 16:54

Mindent megtanulnak a magyar reneszánszról

A Szent Imre Általános Iskola nevelői még 2005-ben indították el a Kalandozó című helytörténeti vetélkedőt, amelynek évről évre egyre nagyobb a sikere.

H. É.

A vitézek próbája mindig nagy kaland Fotó: Czímer Tamás

Hagyomány már az is, hogy ennek helyszíne a település látványossága, Móré vára – tájékoztatta portálunkat Szlama Tiborné.

– Nyolc éve, 2010-től vált országosan is ismerté vetélkedőnk – közölte az igazgatónő –, majd több hazai médiumban is szerepeltünk. Évente több mint 160 diák jelentkezik az ország csaknem harminc iskolájából a versenyre. Idén a Hatvani Tankerületi Központtal közösen szervezzük meg a magyar reneszánsz témájú történelmi vetélkedőnket, amelynek a döntőjét kétnaposra bővítjük, és a határon túli testvériskoláink számára is meghirdetjük. Erre egymillió-kétszázezer forint pályázati támogatást kaptunk. Szlama Tiborné hozzátette: az adott témában két levelező fordulóban szerezhetik meg a döntőbe kerülés lehetőségét a négytagú csapatok, majd jövő májusban gyakorlatban is összemérhetik tudásukat, rátermettségüket.

A vitézek próbája mindig nagy kaland Fotó: Czímer Tamás

A döntő nem hagyományos tanulmányi vetélkedő, hiszen a várban, amely a késő középkori rezidenciák egyik emléke, az ügyességre, a jó együttműködésre, a leleményességre késztetik a csapatokat, miközben Mátyás korának mindennapi életét idézik fel.

 

Címkék#Kisnána

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában