Bükkszék

2018.08.27. 15:32

Tömeges rosszullét: a vizsgálatok még zajlanak

Még nem tudni, mi okozta a tüneteket.

B. K.

Augusztus 24-én adtunk hírt arról, hogy a Bükkszéki Ifjúsági Táborban tömeges rosszullét miatt hívtak orvosi segítséget az ott táborozó egyetemistákhoz. A portálunkon megjelent információval egyidejűleg érkezett telefonos bejelentés a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályára is, miszerint a községben a Budapesti Corvinus Egyetem által szervezett 380 fős gólyatáborban a résztvevők között hányásos, hasmenéses tünetekkel járó megbetegedések fordultak elő halmozottan, több mint ötven hallgatónál. A bejelentés napján a betegek közül tizenkét fiatalt szállítottak a mentők az egri Markhot Ferenc Kórházba. Az ellátást követően a betegek – javuló állapotukra tekintettel – a hétvége folyamán otthonukba távoztak.

A Kormányhivatal szakemberei a helyszínen azonnal megkezdték a járványügyi és élelmiszerbiztonsági kivizsgálást. Tekintettel arra, hogy a hatósági laboratóriumi vizsgálatok jelenleg is folyamatban vannak, a megbetegedések eredetét és a terjesztő közeget egyelőre pontosan meghatározni nem lehet – tájékoztatta portálunkat a fejleményekről Berta Diána, a kormányhivatal kommunikációért felelős munkatársa.

Címkék#Bükkszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában