HATVAN

2018.09.25. 16:53

A bűzügyben újabb ezrek írtak alá

Kedd délutánig csaknem hatezer-hatszázan írták alá azokat a gyűjtőíveket, amelyeken nyomatékosítják: a mindennapi életüket befolyásolja a környéken hónapok óta érezhető bűz.

T. O.

A városvédő aktivisták nap mint nap kitelepülnek a standjaikkal, ahol nem csak a helybeliek láthatják el kézjegyükkel a dokumentumot. A gyűjtés a héten is folytatódik naponta 16 és 18 óra között a belvárosi postánál és az újhatvani templom mellett. Hét végén az akciót lezárják, az íveket átadják az ügyészségnek – közölte Molnár József, a v árosháza önkormányzati főtanácsadója.

Mint megírtuk, a kezdeményezést Horváth Richárd polgármester jelentette be szeptember 12-én a bűz elleni tiltakozásul megrendezett lakossági fórumon. Mint fogalmazott, az önkormányzat hatáskör híján jogilag tehetetlen a kellemetlenség felszámolásában, de mindent elkövetnek, hogy a hatóságok előtt nyomatékosítsák: több ezer ember életét megkeserítő problémáról van szó. Az aláíróknak arról kell nyilatkozniuk, hogy rendszeresen fekáliára és kátrányra emlékeztető szagot éreznek, ami akadályozza őket lakóhelyük és a közterületek rendeltetésszerű és zavartalan használatában.

A hét végén Hatvanba érkezik Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki ünnepélyes képviselő-testületi ülésen veszi át az önkormányzat által neki adományozott díszpolgári címert. A városvezetés várhatóan a politikust is tájékoztatja a bűzzel kapcsolatos fejleményekről.

Címkék#bűz#hatvan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában