istenmezeje

2018.09.15. 18:57

Elkélne az útvonal felújítása

Az Istenmezejéhez tartozó Szederkénypusztát, valamint az Istenmezejét összekötő útszakasz egyes pontjain jelenleg több helyen szlalomozva kerülgetik a kátyúkat az autósok.

O. N.

A nool.hu érdeklődésére, miszerint a jövőben várható-e útfelújítás az említett útvonalon, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő választ adta:

– Társaságunknak a fenntartási munkákat az utak besorolási rendje és a hiba jellege szerinti sorrend alapján kell kezelnie, így a nyilvántartásba vett, besorolt hibák javítására éves feladatterv szerint, ütemezetten az időjárás és kapacitás függvényében kerülhet sor. Az érintett útszakaszon lévő kátyúk javítása folyamatos – mondta Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs munkatársa.

Kiemelte: a Pétervásárát és Zabart összekötő úton 2017-ben 10 tonna hideg, valamint meleg aszfalt bedolgozását végezték el. A burkolatromlási folyamat megállításának, illetve lassításának érdekében társaságuk a korábbi évekhez hasonló mértékű üzemeltetési-fenntartási tevékenységet végez majd.

– Ez év szeptemberéig 67 tonna mennyiségben használtunk fel hideg- és meleg aszfaltot a balesetveszélyes ütőkátyúk javításához – közölte Pécsi Norbert.

A jövőben tehát az egyre rosszabb állapotban lévő útvonalon csupán kátyúzás várható, maga az útvonal felújítása nem – olvasható a nool.hu-n.

Címkék#istenmezeje

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában