Mátraballa

2018.09.15. 14:14

Megmaradt a kisiskola népszerűsége

A biztonság és a családias légkör a döntő az intézményválasztásnál.

B. K.

Huszonegy kisdiák ült iskolapadba Mátraballán Fotó: beküldött

A Pétervásárai járásban az elmúlt években – néhány kivétellel – szinte minden kisiskola bezárta kapuit. Ma már csupán Mátraballán és Bükkszenterzsébeten működik alsó tagozat, összevont osztályokkal, a közeli, nagyobb intézmények telephelyeiként.

Mátraballán a barátságos hangulatú iskolában az idén szeptember elején huszonegy kisdiák kezdte meg a tanulmányait. Közülük öten első­osztályosokként ültek be a padokba. A nyári festésnek és karbantartásnak köszönhetően tiszta és esztétikus környezetben sajátíthatják el az ismereteket. A szülők segítségével barátságosabbá varázsolták a tantermeket, a folyosót, s a gyerekek hamarosan birtokba vehetik a felújított udvari játszóteret is.

A tanintézményben évtizedek óta összevont osztályban, egész napos rendszerben tanulnak a kisdiákok. A kis létszám lehetővé teszi az ­egyéni fejlesztést. Számítógépek, digitális tábla segíti a közös munkát. A gyerekek angolt tanulnak, továbbá színházba járnak, kirándulnak, s rendszeresen részt vesznek a falu közösségi programjain.

Huszonegy kisdiák ült iskolapadba Mátraballán Fotó: beküldött

Az idén is több környező településen élő szülő gondolta úgy, hogy a gyermeke jó helyen lesz a ballai kisiskolában. Ivádról, Pétervásáráról, Mátraderecskéről, sőt még Váraszóról is érkeztek tanulók. Sok anyának, apának a gondoskodáson, a szakértő nevelésen túl a családias légkör, a rugalmas napirend, a biztonságos környezet segített ebben a döntésben.

A helyiek abban bíznak, az intézmény népszerű marad a környéken élők számára, így nem fenyegeti bezárás – tudtuk meg Dudás Róbert polgármestertől.

 

Címkék#Mátraballa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában