szarvaskő

2018.09.03. 20:50

Saját csipkét, almát termelnek

Hamarosan elkezdődik a település zártkertjeinek rendbehozatala, a ­községi önkormányzat tízmillió forintos pályázati támogatásból két kertet fejleszthet – tudtuk meg Szabóné Balla Mariannától.

Süli K.

A helység polgármestere portálunknak elmondta, hogy jövő áprilisig kell rendbe tenniük a kerteket, az egyikben almát fognak termeszteni, a másikban pedig csipkebogyót.

A rövidesen erre ­szolgáló területeket már kitisztították, hogy az érdemi munka könnyebben menjen. A tenni­valók nagy részét már ősszel el akarják végezni, mindkét részt körbekerítik majd, utána pedig az áramot is be szeretnék vezetni. Ősi almafajták és nemesített csipkebogyó termesztését tervezik, a termést pedig később a szarvaskői egyesület dolgozná fel és értékesítené, hogy pluszbevételhez jussanak. A kertek a Nyugodó-dűlőben találhatók, az anyagi támogatásnak köszönhetően még az oda vezető út is megújulhat.

A térségben Szarvaskő mellett Egerbaktán, Ostoroson és Verpeléten is fejlesztik a zártkerteket, a négy településen összesen negyvenmillió forintból.

Címkék#Szarvaskő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában