Visonta

2018.09.08. 19:35

Új tornaszobát és műfüves pályát is kaptak a visontai ovisok

Ünnepélyes szalagátvágással adták át a helyi óvoda új tornatermét a legkisebbek nagy örömére, akik lábbelijüket ledobva lelkesen szállták meg az új játékokat.

H. É.

A szombati rendezvényt egy családi nappal kötötték össze a szervezők, ahol friss kalács és málnaszörp mellett a gyerekek nemcsak az új szoba új játékait fedezhették fel, hanem szabadon használhatták az udvari játszóeszközöket is és a felállított ugrálóvárat is. A tornatermi beruházás mintegy 33 millió forintból valósult meg, amelyből 20 millió forintnyi állami támogatást kaptak – tudatta a polgármester.

– A tornaszoba eszközeit egy korábbi pályázati támogatásból vásároltuk meg – mondta Szarvas László –, bordásfalak, csúszdák és különböző mozgást fejlesztő játékok mellett, új padokkal és bútorokkal is bővült a helyiség. Az ablakok elektronikusan működnek és a világítást is energiatakarékos lámpatestekkel oldottuk meg. Szavai szerint azért jelentős fejlesztés ez a település életében, mert a legkisebbeknek az egészségre neveléséhez ez nagyban hozzájárul.

 

Pál Dávid kommunikációs koordinátor az eseményen azt ismertette, hogy az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány segítségével épült meg az udvaron a gyerekek számára a műfüves pálya. Csaknem 10 millió forintból, három millió forintos önrészt vállalt az önkormányzat, a többit az alapítvány állta. A gyerekek megkapták a komplett eszközkészletet az óvodapedagógusok számára pedig képzést is biztosítottak. A családi napon koncertek, játékos foglalkozások és kötetlen beszélgetések várták a látogatókat.

Címkék#tornaterem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában