kisfüzes

2018.10.17. 14:31

Évtizedes álom válhat valóra Heves megye legkisebb településén

Nemcsak a bekötőút, de a faluban lévő utak, hidak is megújulhatnak

B. K.

Fotó: Gál Gábor

Megyénk legkisebb településén, a mára alig száz lakosú Kisfüzesen több évtizedes álom válhat valóra ez év végéig: javában zajlik ugyanis a Pétervására–Kisfüzes bekötőút építése. Több mint harmincévnyi várakozás után jó minőségű új aszfaltot kap a szakasz.

A több mint 600 milliós beruházás eredményeként az itt élők abban reménykednek, hogy végre megszűnik a kis falu elszigeteltsége, s hogy megállhat az évek óta tartó elnéptelenedési folyamat. Nemcsak e szakasz kap új aszfaltot, de a faluban lévő utak, hidak is megújulhatnak.

Bár a lakosság évről évre fogyatkozik, a gyönyörű természeti környezet, a csend, a tiszta levegő azonban esztendők óta arra inspirálja az erre kirándulókat – magyarokat és külföldieket egyaránt –, hogy hétvégi üdülőt vásároljanak családjaik számára. Az elmúlt években azonban némiképp megtorpant az érdeklődés az itteni ingatlanok iránt. A legtöbben attól riadtak vissza, hogy a faluhoz vezető öt kilométernyi bekötőút lassan járhatatlanná vált.

Fotó: Gál Gábor

Menyhárt Balázs, Kisfüzes polgármestere többször is azt nyilatkozta lapunknak, hogy számukra az egyetlen kitörési pontot a turizmus jelenthetné, hiszen a környék gyönyörű, számos eladó ingatlan is található. Szavai szerint érdeklődők is lennének, akik itt szeretnének nyaralónak házat vásárolni, ám amíg a faluba vezető, négy kilométeres, katasztrofális állapotban lévő bekötőutat nem sikerül rendbe tenni, nem sok esély van arra, hogy megpezsdüljön az élet, s gyarapodjon az állandó lakosság.

Sokan bizakodnak, hogy az elszigeteltség végre megszűnik, s az új út új reményeket, s fellendülést hozhat a helyi közösségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában