Eger, Torockó

2018.10.31. 19:44

Gyermekotthonért fogtak össze

A szervezet több mint tíz éve rendez jótékonysági gyűjtést az említett otthon javára, idén is sok adomány érkezett.

Süli K.

Tartós élelmiszerrel és tisztítószerekkel támogatta a Round ­Table Hungary 3-as egri asztala a torockói Kis Szent Teréz Gyermekotthont. Az intézményben, mely Böjte Csaba testvér közreműködésével jött létre 2004-ben, és kizárólag magánszemélyek támogatásával működik, 5 és 15 év közötti gyermekekről, főleg árvákról gondoskodnak.

A gyermekotthon lakói az adományokkal Fotó: Szabó Bendegúz

– Öt nagy doboz tartós élelmiszert és tisztítószert ajánlottak fel az egriek az akció keretében. Emellett immár harmadik éve működünk együtt ilyenkor az ingolstadti testvérasztalunkkal, velük közösen még további mintegy négyszázezer forint értékben vásároltunk be az otthon számára. Idén újdonság, hogy a gyermekotthon lakói közül tizenkét fiatalt elvittünk kirándulni is: a tordai sóbarlangba mentünk velük, majd közös pizzázással zárult a program – mondta el a Heolnak Vizy Richárd szervező.

Kiemelte, nagyon hálásak a támogatóiknak, az Egri Autista Alapítvány egy minibuszt adott kölcsön az adományok kiszállítására, valamint több egri vállalkozás, és egy rádió is segítséget nyújtott a az akció népszerűsítésében, lebonyolításában. Megköszönte az önzetlen egriek segítségét is, akik nélkül nem lehetett volna ilyen sikeres az akciójuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában