Kerecsend-Demjén

2018.10.19. 14:08

Igazi élménypark épült a kerecsendi óvoda udvarán

Két óvoda gazdagodott új létesítményekkel, szabadtéri játékokkal.

B. K.

A Berekerdő óvoda udvarai 41 millió forintból újultak meg. Fotó: Barta Katalin

Az átlagosnál nagyobb izgalommal indultak óvodába Kerecsenden és Demjénben a gyerekek október 19-én reggel. A kicsik szeptember óta látják, hogy az udvarokon izgalmas dolgok történnek. Új játékok érkeztek, a szakemberek hetekig egyengették, szépítették a területet. Az óvónénik arra is felkészítették az ovisokat, hogy péntek délelőtt birtokba vehetik az udvarokat, s minden új játékot kipróbálhatnak. Kerecsenden, a Berekerdő óvodában a közel száz óvodás izgatottam gyülekezett az épület aulájában, ahol vadonatúj rollerek, csillogó kerékpárok várták őket.

Pár perccel később mindenki kiözönlött a szépen felújított udvarra, ahol a kanyargós kis kerékpárúton próbálhatták a járműveket. Akiknek várakoznia kellett a biciklikre, rollerekre, azok sem unatkoztak, mivel a színes köztéri játékok – mászókák, csúszdák – is remek élményt jelentettek.

Kiss Sándortól a település jegyzőjétől megtudtuk, tavaly év végén értesült az önkormányzat arról, hogy 41 millió forintos pályázati pénzből láthatnak hozzá a kerecsendi és a demjéni társóvoda udvarának rendbe tételéhez. A közbeszerzési eljárást követően idén júliusban kezdődtek a munkálatok. Mindkét intézményben fedett teraszok épültek, új szabadtéri játékok érkeztek, de megújult a kerítés, az intézményekhez vezető járdaszakaszok. Sikerült az összegből fontos informatikai fejlesztést is végrehajtani, továbbá 25 darab rollert, s 24 gyermekkerékpárt is megvásárolni.

A demjéni társintézményben is új udvari játékok kaptak helyet, fedett terasz épült, és az ovihoz vezető járdaszakasz is megújult.

A Berekerdő óvoda udvarai 41 millió forintból újultak meg. Fotó: Barta Katalin

Koósné Reha Valéria vezető óvónő érdeklődésünkre elmondta, nemrégiben újabb jó hír érkezett hozzájuk. Az Esélyteremtő óvoda programban Kerecsend és Demjén is kap támogatást. Közel hatszázezer forint értékben vásárolhatnak olyan új eszközöket, játékokat, amelyek segítik a gyermekek kompetenciáinak fejlesztését.

Kerecsenden egyébként a térség legszebb, legkorszerűbb intézményében fogadják a gyermekeket, mivel néhány éve 160 millió forintot fordíthattak az óvoda teljes körű felújítására, bővítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában