Eger

2018.10.20. 14:36

Markó Katalin részesült elismerésben

Országgyűlési képviselői elismerésben részesült pénteken Markó Katalin, az ’56-os Szövetség Heves Megyei és Egri Szervezetének elnöke.

Süli K.

A kitüntetést Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, honatya adta át, aki úgy fogalmazott, az elismerést azok érdemlik ki, akik életükkel, tetteikkel példaképpé válnak a térségben élők számára.

Markó Katalin meghatottan ­vette át az elismerő oklevelet Fotó: Nemes Róbert

– Hatvankét évvel ezelőtt megmutattuk, hogy a kicsi igenis legyőzheti a nagyot, a szabadság iránti vágy félreállíthatja még a lánctalpasokat is. Tisztelettel és köszönettel tartozunk azoknak, akik küzdöttek a magyar szabadságért, hiszen mostani szabadságunkat 1956 szellemiségéből gyökereztethetjük – szólt az 1956-os események jelentőségéről Nyitrai Zsolt.

Markó Katalin meghatottan vette át az elismerést, úgy fogalmazott, ő csak tette, és teszi a dolgát a mai napig is, és elárulta, a jövőben azért fog dolgozni, hogy minél több fiatalt megismertessen az 1956-ban történtekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában