EGER

2018.10.31. 17:30

Megújuló Eszterházy tér – új fákat ültetnek a kivágottak helyére

Az elmúlt napokban rengeteg egri felháborodott, mivel az Eszterházy téren fakivágási munkálatokat tapasztaltak. Az önkormányzattól megtudtuk, a fák kivágása tervezett módon történik, s helyettük hamarosan újakat ültetnek.

Süli K.

– Közterületi fákat csakis tervezetten, szükségszerű szempontok miatt, az előre beadott kérelem és az ennek nyomán kiadott hatósági engedély alapján lehet kivágni. Ez így történik az Eszterházy téren és minden más munkaterületen a megyeszékhelyen. Azt az elvet követjük, hogy több fát és zöld növényzetet ültetünk, mint amit egy-egy fejlesztés kapcsán el kell távolítani a közterületekről – tájékoztatta portálunkat Zentai László.

A médiareferens hozzátette, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztések során – városképi szempontok, egészségügyi és balesetveszély miatt – a Hatvani kapu téren, a Kossuth Lajos utca északi részén és az Eszterházy téren összesen 14 fát vágnak ki, cserje- és örökzöld sövények mellett. Ugyanakkor az egri önkormányzat 25 új fát ültet pótlásként az Eszterházy téren és a Kossuth utcában.

A Belvárosi terek komplex megújítása című, mintegy 1,8 milliárd forintos fejlesztési csomag része az Eszterházy tér megújítása. A területen többek között elhelyeznek egy új, Eszterházy Károlyt ábrázoló szobrot, kialakítanak egy vízfilmmel borított, talajsíkba süllyesztett díszmedencét, megújulnak a burkolatok és a sétányok is, melynek köszönhetően az Eszterházy tér egy újdonságokkal gazdagodó, vonzó közösségi térré válik a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában