Bükkszék

2018.10.24. 16:42

Megújult a bükkszéki bekötő út

Öt kilométer járható szakasz épült 550 millió forintból.

B. K.

Új lendületet kaphat a turizmus a megújult út átadása után. Fotó: Czímer Tamás

Régi álmuk vált valóra a bükkszékieknek. Szerda délelőtt felavatták a községhez vezető öt kilométernyi felújított szakaszt. A Szajla-Bükkszék-Bükkszéktető út teljes rekonstrukciója valamint a község területén található hidak, padkák 550 millió forintos ráfordítással, kiváló minőségben készültek el.

Idén tavasszal jelentette be Horváth László, a térség országgyűlési képviselője, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljeskörű felújítását kezdte meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az észak-hevesi térségben a bükkszéki szakasz mellett hasonló összegből oldják meg a kisfüzesi bekötőút felújítását is, amellyel szintén hamarosan végeznek a szakemberek.

A hírnek örülnek nem csak az állandó lakosok, hanem azok hétvégi ingatlantulajdonosok is, akik a híres termálfürdő miatt vásároltak a községben házat.

Új lendületet kaphat a turizmus a megújult út átadása után. Fotó: Czímer Tamás

Zagyva Ferencné polgármester elmondta, több évtizedig vártak erre a pillanatra, amely a turizmus élénkülését is előre vetíti.

 

 

 

 

 

Címkék#Bükkszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában