Eger, Poroszló

2018.10.19. 15:49

Poroszlóig visz a kijelölt bicikliút

S. S.

Az elkövetkező években körülbelül húszmilliárd forint az az összeg, amit évente kerékpárút építésre, hálózatfejlesztésre tudunk fordítani – egyebek között erről beszélt az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, a megyeszékhelyen, amikor is – Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízottal közösen – átvágta a Poroszlóig tartó kerékpáros túraút avatószalagját.

Révész Máriusz közölte: ez az 54 kilométeres útvonal egy nagyobb kerékpáros hálózat, az Eurovelo 14-es európai gerinchálózat része, ami a Bódeni tótól indul. A most birtokba vett szakasz a Tisza-tótól a Hortobágyon át folytatódik Debrecenig és a tervek szerint Romániában el lehet majd jutni Székelyföldig, sőt egészen a Fekete tengerig.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott arról szólt Heves megyében több mint 125 kilométer kerékpárút van már. Gyakorlatilag szinte az egész Tisza-tó körbebiciklizhető. – Egy szakasz, az Eger és Egerszalók közötti bicikliút hiányzik még forráshiány miatt. Azon leszek, hogy ez az út is megvalósuljon – jelentette ki a honatya.

Mikesz Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, a társaság az idei évtől nemcsak a főutakkal párhuzamos lakott területen kívüli kerékpárutakat, hanem az országos kerékpáros törzshálózat lakott területen kívüli kerékpárforgalmi létesítményeit is üzemelteti és karbantartja.

Az idén országosan több mint két milliárd forintot fordítanak üzemeltetésre, fenntartásra és üzemeltetési gépek beszerzésére – fejtette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában