eger

2018.10.26. 17:47

Speciális, környezetbarát jégpálya is várja majd az egrieket

Ezen a télen is két egri jégpálya nyílik.

P. A.

Ezúttal is két jégpálya várja a korcsolyázni vágyókat a megyeszékhelyen – egyebek között erről is döntött legutóbbi ülésén a megyeszékhely közgyűlése. A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Habis László polgármester ismertette: a kisebb, 12x22 méteres pálya, amely november 24-én nyitja meg kapuit, ezúttal is a Végvári vitézek terén lesz. Megtudtuk: ez egy speciális, környezetbarát létesítmény, amelyet 12 éves kor alatt bárki ingyen használhat majd.

– A nagyobb méretű, 800 négyzetméteres pálya helyszíne – eleget téve az oktatási intézmények és a lakossági igényeknek – módosult, s már ismét az Érsekkertben várja a látogatókat, a tervek szerint december 1-jétől – közölte a polgármester, hozzátéve: a tapasztalat és a visszajelzések alapján fedés mellett döntöttek, ennek költségét fele-fele arányban állja az önkormányzat és az üzemeltető.

A közgyűlés döntésének értelmében az érsekkerti pályán iskolai tanítási napokon 8 és 14 óra között az egri óvodai és iskolai csoportok részére biztosítanak ingyenes korcsolyázási és korcsolyabérlési lehetőséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában