felújítás után

2018.11.23. 20:00

Felújított, gyönyörű ovi várja mostantól a tarnazsadányi gyerekeket

Pénteken ünnepélyesen átadták a felújított óvodát a községben.

Szabó Katalin

Dobi István tarnazsadányi polgármester elmondta, a képviselő-testület 2017 júniusában döntött úgy, hogy az intézmény megnövekedett létszáma indokolttá teszi a bővítést. – Támogatási kérelemmel pályázatot nyújtottunk be a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz.

A cél az óvoda férőhelyeinek bővítése, a hatékony nevelés infrastrukturális fejlesztése, egészséges, biztonságos esztétikus környezet kialakítása, amely a gyerekek életkorának megfelelő módon, játékos formában elősegíti a kicsik testi, s szellemi fejlődését – fogalmazott. Több mint 40 millió forint támogatásban részesült az óvoda, amely 25 férőhellyel bővült. A kivitelezés május 27-én kezdődött, a műszaki átadása augusztus 21-én történt meg.

A kicsik számára mostantól még nagyobb öröm lesz az oviba járás
Fotó: Berán Dániel / HMH

A község az elmúlt években még elöregedő településként volt nyilvántartva. Mára elmondható, hogy egyre fiatalodik a lakossága – jelentette ki Dobi István. – Fejleszteni kellett, így most ötven helyett 75 férőhelyesre bővült az óvoda. Ezentúl 50 négyzetméteres új csoportszobát alakítottak ki, új vizesblokkal, fejlesztő szobával, s irodahelyiséggel. Jelentős eszközbeszerzésre is volt lehetőség, bútorok, fejlesztő-, s informatikai eszközök, kültéri játékok érkeztek.

Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője kijelentette, alig egy év alatt elkészült az óvoda bővítése, s az elmúlt időszakban részben felújították az iskolát is. A jövőbeni tervekről elmondta, Ludastól Kisköréig fokozatosan megépül a főút, s támogatást nyertek a kerékpárút továbbépítésére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában