Best of 2018

2018.12.26. 07:00

Egyre vonzóbb Bélapátfalva: rekordszámú turista érkezett az idén

Számos dologgal igyekeznek a turisták kedvében járni Bélapátfalva környékén, és ez bizony a település népszerűségén is látszik.

Heol

Novemberben írtuk: az elmúlt közel egy évben növekedett a vendégforgalom Bélapátfalván és a környező településeken, például Nagyvisnyón vagy Mikófalván is, s több látogatót fogadott például az apátsági templom.

Az apátság mellett a Bélkő hegy és tanösvény volt a leglátogatottabb turisztikai helyszín, a horgásztó mellé több kulturális rendezvényt telepítettek. A kulturális programokat igyekeztek úgy összeállítani, hogy a helyiek és a környékbeliek számára is vonzóak legyenek.

A bélapátfalvi vendégfogadóknak tavaly sokat jelentett a lovasközpont építése és a munkások elszállásolása. Idén ez már nem növelte a forgalmukat, a lovas rendezvényekből egyelőre keveset éreztek. Örvendetes, hogy egyre többen jönnek kifejezetten Bélapátfalva miatt, náluk a tanuszodába érkező edzőtáborozó csoport is járt. A Bélapátfalvai Idegenforgalmi Egyesület együttműködik a turisztikai kft.-vel, készülnek a 2019-es városi programokra, illetve az utazási kiállításokon való megjelenésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában