Best of 2018

2018.12.28. 07:00

Gyönyörű szép lett a felújított tarnazsadányi óvoda

Ünnepélyesen adták át a felújított óvodát a községben.

Szabó Katalin

Dobi István tarnazsadányi polgármester elmondta, a képviselő-testület 2017 júniusában döntött úgy, hogy az intézmény megnövekedett létszáma indokolttá teszi a bővítést. – Támogatási kérelemmel pályázatot nyújtottunk be a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz.

Mint arról novemberben beszámoltunk, a cél az óvoda férőhelyeinek bővítése, a hatékony nevelés infrastrukturális fejlesztése, egészséges, biztonságos esztétikus környezet kialakítása, amely a gyerekek életkorának megfelelő módon, játékos formában elősegíti a kicsik testi, s szellemi fejlődését – fogalmazott. Több mint 40 millió forint támogatásban részesült az óvoda, amely 25 férőhellyel bővült. A kivitelezés május 27-én kezdődött, a műszaki átadása augusztus 21-én történt meg.

A kicsik számára mostantól még nagyobb öröm lesz az oviba járás
Fotó: Berán Dániel / HMH

A község az elmúlt években még elöregedő településként volt nyilvántartva. Mára elmondható, hogy egyre fiatalodik a lakossága – jelentette ki Dobi István.

Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője kijelentette, alig egy év alatt elkészült az óvoda bővítése, s az elmúlt időszakban részben felújították az iskolát is. A jövőbeni tervekről elmondta, Ludastól Kisköréig fokozatosan megépül a főút, s támogatást nyertek a kerékpárút továbbépítésére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában