Eger

2018.12.04. 16:39

Minőségi hangszereket kapott az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola

A Hangszercsere-program keretében több mint 32 millió forint támogatásban részesültek az Egri Tankerületi Központ intézményei.

Sz. K.

Magas szintű szakmai munka zajlik a zeneiskolában

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A legtöbb forrást az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola kapta – tájékoztatott Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója, kedden az iskolában tartott sajtótájékoztatón.

Elmondta, komoly fejlesztés zajlik a Tankerületi Központ intézményeiben. A kormányzat elindította a Kodály-programot, amely által eszközfejlesztést biztosít az intézmények számára. Ez jövőre is folytatódik, így az iskolák eszközparkja néhány éven belül jelentősen megújul. Kiemelte, a programnak négy eleme van.

Magas szintű szakmai munka zajlik a zeneiskolában Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– A Pianínó programban négymillió forint áll rendelkezésre, az Elektromos zongora programban, 18 Yamaha típusú zongorát szereznek be. A harmadik programelem a tanulókat támogatja, akik fejenként 17 ezer forint támogatást kaphatnak. Mindezeken túl a hangszerek felújítását is támogatják: erre 2400 forintot jut diákonként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában