Best of 2018

2018.12.31. 07:00

Putyi legendás egri kocsmájának bejáratára is lakat kerül

A régi egri kocsmák ­közül mára már alig maradt talpon néhány. A túlélésre ugyanis nem sok esélyük van. Éppen ezért meglátogattuk az utolsó ilyen helyek egyikét. Azt kaptuk, amit vártunk.

Heol

Putyi, azaz Pócs Ferenc évtizedek óta fogadja vendégeit az utolsó egri kocsmában

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Korsós Viktor

Idén januárban számoltunk be arról: a környéken tervezett vízicentrum okán hamarosan kisajátítják ezt a területet is, és ezzel egyidejűleg eltűnik valami a régi Egerből. Egyebek között egy kultikus vendéglátóhely: Putyi kocsmája.

Putyi, azaz Pócs Ferenc évtizedek óta fogadja vendégeit az utolsó egri kocsmában
Fotó: Korsós Viktor / Heves Megyei Hírlap

Putyi, civil nevén Pócs Ferenc­ 1977. május 1-jén lépte át e küszöböt. A Panoráma Vendéglátó Vállalat berkeiből érkezett, egyenesen a Park szállóból, ahol ruhatárosként, s biztonsági emberként alkalmazták. Az akkori tulajdonos, Herendi József fiaként fogadta és alkalmazta a szorgalmas fia­talembert. Putyi ­emlékezete szerint azokban az időkben zárás után gyakorta együtt maradt a személyzet egy kis kerti sütögetésre, borozásra. Idilli évek, remek kiskocsmai miliő, otthonosság, szíves, kedélyes vendéglátás, a kisembernek is elérhető árak jellemezték a helyet.

Címkék#kocsma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában