heves megye

2019.01.25. 19:24

A természetvédelemre nevelnék a tanulókat

Rendhagyó foglalkozásokon vehetnek részt a tanulók.

Süli K.

Rónai Kálmánné és Ballagó Zoltán nagy és fontos lépésnek tekinti a megállapodást Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Együttműködési megállapodást kötött a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) és az Egri Tankerületi Központ pénteken. A paktum elsődleges célja, hogy a jövőben a tankerület harminchat intézményében a tanulók természetközeli élmények által mélyíthessék el természetismerettel, környezetvédelemmel kapcsolatos tudásukat.

Rónai Kálmánné és Ballagó Zoltán nagy és fontos lépésnek tekinti a megállapodást Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Rónai Kálmánné, a BNPI igazgatója a megállapodás aláírásakor elmondta, már eddig is együttműködtek a tankerülettel, a mostani megállapodást nagy előrelépésnek tekintik. Szeretnék a gyermekeket és az oktatókat nyitottabbá tenni a természeti ismeretek és a természetvédelem irányába, amihez a leghatékonyabb, ha a gyakorlatban, például erdei vagy tanösvényi túrák során ismertetik meg a BNPI munkatársai az érintetteket a természettel.

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója egyebek között a felek feladatairól is szólt. Mint mondta, a tankerület koordinálja majd a munkát, valamint a gyermekek utaztatását segíti, a BNPI szakemberei pedig foglalkozásokat tartanak majd a diákok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában