Gyöngyös

2019.01.31. 13:29

Háromszázmillió forintos munka indul a Mátra Művelődési Központban

Aláírták a Mátra Művelődési Központ korszerűsítésének kivitelezői szerződését, a héten meg is kezdődhet a munka.

Heol

A héten átadják a munkaterületet

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A több mint 300 millió forintos beruházás részeként szigetelik az épületet, megújul a homlokzat és a szellőzőrendszer, s klimatizálják is a központot. Eperjesi László, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője elmondta, hőszivattyús berendezések, napelemek is hozzájárulnak majd a ház energetikai megújulásához.

A héten átadják a munkaterületet Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Az energetikai pályázat értéke 230 millió forint, melyet a Területi Operatív Programban nyertek el, ehhez azonban az önkormányzatnak több mint 70 millió forintot kellett hozzátennie az időközben bekövetkezett áremelkedések miatt.

– Az aulába visszakerül az elválasztófal, de modern, könnyen mozgatható, egyúttal hangszigetelt lesz, így kamara-előadásokra is mód nyílik majd – közölte Hiesz György polgármester.

Ábry Zoltán, az intézmény ügyvezetője kifejtette: azt szeretnék, ha a házban működő csoportok munkája a felújítás alatt is zavartalan lenne, erről egyrészt a kivitelezővel, másrészt külső, „befogadó” intézményekkel is tárgyalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában