hiányszakma

2019.01.27. 07:00

Ösztöndíjjal, bérrel, lakással vadásszák a cégek a dolgozókat

Hiányszakmában szakképzettséggel rendelkezni áldás a dolgozónak, de ezen helyzet kezelése átok a munkáltatónak. Az először pár éve jelentkező gondot a maga eszközeivel próbálja megoldani a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara éppúgy, mint a kisebb-­nagyobb vállalkozások.

Sike Sándor

Az egri Antal Milán villanyszerelőnek tanul az ESZC Bornemissza Gergely Szakképzési Intézetben. Miután hivatalos besorolás szerint is hiányszakmáról van szó, tanulmányi eredménytől függő összegben ösztöndíjat kaphat. A 18. életévéhez közeledő fiatalember már tervezgeti, hogy végzés után hol helyezkedne el. Azért, hogy a legjobban járjon. Állítólag a cégek sorban állnak a villanyszerelőkért.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) főtitkára a Heol kérdésére azt mondja, minden megyében húsz hivatalos hiányszakmát jelölnek meg. Fülöp Gábor szavai szerint szűkebb hazánkban a gépipari foglalkozások – főként forgácsolókból, villanyszerelőkből –, az egészségügy és a vendéglátás területén dolgozókból van kevesebb a kelleténél. Aki ezeket tanulja, az ösztöndíjat kap.

– Az említettek a középszintű szakmai végzettséget jelentik. A felsőfokú képesítés terén elsősorban mérnökökből, az informatika és a közgazdaságtan bizonyos szakterületein van jelenleg hiány – sorolja a főtitkár, akit arról is kérdezünk, hogy mit lehet tenni a probléma kezelésére.

Aki keresett szakmában szerzett végzettséget, például villanyszerelőit, válogathat a munkahelyek ­közül. Illusztráció Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Fülöp Gábor úgy véli, több szinten történtek és történnek intézkedések. Ezek egyike a városi megoldásoké. Példaként Füzesabonyt említi, ahol pályázat alapján ösztöndíjjal, szociális bérlakással próbálják segíteni azon fiatalok letelepedését, ott maradását, akik hiányszakmában dolgoznak. Pár éve a kormányzat ingyenessé tette a második szakma megszerzését is. A szakember szerint ez is jelentősen hozzájárul, hogy a fiatalok olyan új szakmát szerezzenek, amelyben jobbak az esélyeik az elhelyezkedésre.

– A kamara is kiveszi a részét a gond a megoldásából – fűzi hozzá a HKIK főtitkára. – Képzésekkel, tanfolyamokkal próbálunk segíteni. Ezen túl mi határozzuk meg, alapos tájékozódást követően, hogy melyek a megyei hiányszakmák.

Farkas József, az egri Sanatmetal Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója szerint őket annyira nem égeti ez a problémakör. A leginkább keresett CNC-s szakmában is betöltöttek az álláshelyeik. Nehezebb viszont találni jól képzett marketingest, külkereskedőt, mérnököket, minőségirányítási mérnököket, technológusokat is halászni kell.

Az ügyvezető igazgató közli: az szokott még nehézséget okozni, ha a térségben hirtelen megugrik a munkaerő-kereslet. A fejlesztést végrehajtó cégek szakemberbegyűjtése mindig nagy mozgást idéz elő. Erre úgy tudnak reagálni egy-egy megcélzott szakmaterületen, hogy bért emelnek a mozgás megállítására. Ám ilyenkor az idősebb dolgozók bérét is kompenzálni kell. Sok feszültséggel jár ez és igen nagyok a csábítások. Előfordul, hogy egész csoportok mennek át az új munkahelyekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában