Eger

2019.02.20. 16:20

Az LMP szerint cselekedni kell a tisztább levegőért

Kritikus a légszennyezettség Egerben és az országban. Cselekedni kell! – ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára és Komlósi Csaba, az párt önkormányzati képviselője.

M. H.

Kanász-Nagy Máté elmondta, a légszennyezettségből származó betegségek ma már vezető haláloknak számítanak Magyarországon.

– Alapvetően két oka van mindennek, a tömegközlekedés s a magánkézben lévő személyautók, valamint a korszerűtlen lakossági fűtési rendszerek. Hozzátennék egy harmadik okot is, ez pedig az energiaszegénység, a mélyszegénységben élők helyzete, akik kénytelenek háztartási hulladékkal fűteni otthonukat – mondta. Szavai szerint megoldást jelentene a közlekedés korszerűsítése, az elektromos autók és buszok használata.

– Csökkenteni lehetne az energiaigényt egy szigetelési program elindításával – fűzte hozzá.

Komlósi Csaba elmondta, önkormányzati képviselőként próbál nyomást gyakorolni annak érdekében, hogy a közösségi közlekedés mihamarabb korszerűbbé váljon Egerben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában