galériával

2019.02.08. 17:49

Oklevelet kaptak az egyetem hallgatói: az egri campuson 322-en végeztek

Az Eszterházy Károly Egyetem oklevélátadó nyílt ünnepi szenátusülését tartották meg az Agria Tiszk konferenciatermében pénteken, ahol együtt ünnepelték az intézmény 2018/2019-es keresztféléves képzésében végzett hallgatók tanulmányainak sikeres befejezését.

Sz. K.

Délelőtt a Bölcsészettudományi és Művészeti Karon, valamint a Pedagógia Karon sikeres záróvizsgát tett fiatalokat köszöntötték, majd délután a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar és a Természettudományi Kar tanulói vehették át az okleveleiket – tájékoztatott Valkóné Révai Renáta, az egyetem sajtóreferense. Hozzátette, szombaton a gyöngyösi Károly Róbert -, valamint a jászberényi campuson tartanak majd díszünnepséget.

Ünnepség a tanulmányaikat sikeresen befejező diákokért Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Ismertette, az egyetem négy campusán az elmúlt hetekben 474 diák tett sikeres záróvizsgát a keresztféléves képzésben, az intézmény egri campusán 322-en végeztek. Alapképzésben 140-, mesterképzésen 97-, szakirányú továbbképzésen pedig 29 hallgató fejezte be tanulmányait, felsőoktatási szakképzés teljesítéséről 31 tanuló kapott oklevelet. Az intézmény demonstrátori címmel, s ösztöndíjjal támogatja azokat a fiatalokat, akiknek kiemelkedő a tudományos munkássága. Az eseményen az önkormányzatot Rázsi Botond alpolgármester képviselte, elmondta, ezek a diplomák Eger, a régió, s hazánk számára is fontosak.

– Olyan diplomákat szerezhetnek az Eszterházy Károly Egyetemen, amelyeket haszonnal lehet forgatni. Legyen az a gazdaság, a szőlészet, borászat, a turisztika, a kultúra, s az oktatás számos területe. A megyeszékhely számára az egyetem olyan együttműködő partner, akivel az élet számos területén működünk együtt – jelentette ki. Hozzátette, intézményvezetőként most is két olyan hallgatóval dolgozhat, akik friss diplomás koruk ellenére kiválóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában