Téli tüzelő

2019.02.06. 08:14

Soha ennyi tűzifát még nem osztottak ki Pétervásárán

175 jogosult személy kapott fejenként egy köbméter fát.

B. K.

Debrecen, 2013. október 11. Fát darabol láncfûrésszel egy munkás a Debrecenhez tartozó Haláp térségében 2013. október 11-én. A Nyírerdõ Zrt. Debreceni Erdészetének munkatársai megkezdték a szociális tûzifának való erdõ kitermelését. Október 15-ig igényelhetik az önkormányzatok a tûzifavásárláshoz kapcsolódó kormányzati támogatást, amelynek összege idén 2 milliárd forint. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tüzelőanyag pályázaton tavaly négymillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a település. Eged István polgármester portálunkatt arról tájékoztatta, hogy az elnyert összegből januárban 175 jogosult személy kapott fejenként egy köbméter fát.

Az önkormányzat saját forrásból további 70 igénylő számára biztosított fél köbméter fát vagy ennek megfelelő értékű szenet. Ezek az emberek főként egyedül élő, tartósan beteg vagy beteget ápoló, nyugdíjas személyek voltak.

A téli rezsicsökkentés keretében a kormány által tavaly megítélt 12 ezer forint értékű támogatást február 4-től osztják ki a helyi Tüzép-telepen, fa, szén, PB-gázpalack vagy brikett formájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában