ifjúsági program

2019.02.01. 10:52

Tehetségek mutatkoznak be az egri színházban

Különleges ifjúsági programot indított az egri teátrum Színház a tehetségekért címmel.

Heol

Nagy András színművész (jobbról) is foglalkozást tart

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor

Az intézmény 30 millió forintot nyert arra, hogy Heves megyei közoktatási intézményekkel együttműködve a különböző korosztályokkal megismertesse a színházművészet ágait, korosztályokhoz igazított foglalkozások keretében – szakemberek segítségével – fejlessze a diákok képességeit.

Nagy András színművész (jobbról) is foglalkozást tart Fotó: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

A program az óvodásoktól a középiskolásokig több mint 14 intézményt és 200 gyereket szólít meg foglalkozásokkal, nyári táborokkal. Az óvodások a Babszem Jankó Gyermekszínház közreműködésével mesés, játékos formában ismerkedhetnek meg a szerelem témakörével, az általános iskolai korosztály számára olyan összművészeti tábor létrehozása a cél, ahol a gyermekek megismerkedhetnek a színházművészet különböző ágaival. Különlegesség, hogy a pályázat keretein belül William Shakespeare Rómeó és Júlia című művét is feldolgozzák.

A programban részt vevő fiatalok február 3-án 11 órától egymásnak is megmutatják a teátrumban, mit tanultak a színházról az elmúlt hónapokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában