munkálatok

2019.03.02. 17:27

Hamarosan újra lezárják a kiskörei Tisza-hidat

Ismét lezárják a Tisza-hidat a közúti forgalom elől: március 27-től május 14-ig nem lehet rajta közlekedni.

Sz. K.

E másfél hónap alatt a vasúti forgalom számára fektetik le a síneket – mondta el a Heolnak Feczkó Róbert projektvezető.

Mint ismeretes, 2018 nyarán kezdték el a 130 éves híd felújítását, amely a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésének keretében valósulhat meg. A júniusban kezdődőtt rekonstrukciót a forgalom teljes kizárása mellett végezték, a felújítás idejére a járműveket a duzzasztómű hídjára terelték.

– A munkálatok kezdetén kicserélték a híd szigetelését és a közúti forgalom pályaburkolatát, továbbá a meder hídszerkezete teljes korrózióvédelmet kapott. Emellett a teljes síncserét is elvégezték, kialakítottak egy rugalmas ágyazású vasúti pályát, ami kevésbé károsítja a hídszerkezetet – fogalmazott a szakember.

Kiemelte, a munkálatok során előre nem látható műszaki problémák merültek fel, amelyek következtében csomóponti lemezeket kellett kicserélni, s emiatt eltolódott a kivitelezés. Ezért december 18-án tudták csak átadni a közúti forgalomnak a hidat, ahol azóta lámpás irányítás mellett, váltakozó irányú forgalommal közlekedhetnek az autók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában