Eger

2019.03.11. 17:53

Idén is rengeteg program várja az érdeklődőket a tavaszi fesztiválon

A március 15-én kezdődő és április 28-án záruló fesztivál alatt több mint 30 programelem látható a város kulturális-, művészeti-, oktatási-, és turisztikai intézményeinek, szervezeteinek összefogásával.

Sz. K.

Sok műfajt, értéket felvonultató programokkal, színes zenei és színházi produkciókkal, kiállításokkal, s borgasztronómiai rendezvényekkel várja az egrieket és a városba látogatókat az Egri Tavaszi Fesztivál – jelentette be Habis László polgármester az esemény nyitó sajtótájékoztatón hétfőn a Dobó István Vármúzeumban. Kiemelte, a hagyományoknak megfelelően március 15-én a Líceum dísztermében lövik fel a 2018-as Egri Csillag bort.

– A bor jegyében további rendezvények is lesznek, a második születésnapját ünnepeljük majd annak, hogy az Egri Bikavér Hungarikum lett. Április 25-től 28-ig az Egri Csillag Weekend lesz a fesztivál záróeseménye – mondta.

Borgasztronómiai rendezvénysorozat is társul a fesztiválhoz
Fotó: Nemes Róbert / Heves Megyei Hírlap

A március 15-én kezdődő és április 28-án záruló fesztivál alatt több mint 30 programelem – kiállítás, koncert, film, zenei, táncos és színházi produkció – látható a város kulturális-, művészeti-, oktatási-, és turisztikai intézményeinek, szervezeteinek összefogásával – ismertette Gay Krisztina, a Média Eger Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója.

Martonné Adler Ildikó alpolgármester kijelentette, a fesztivál mottója a Csillagtól csillagig, mely kifejezi a fesztivál jellegét: a kulturális eseményeken túl a borgasztronómiát is érinti.

– Valamennyi kulturális rendezvényünk igyekszik olyan programot adni, amiben valamiféle újszerűség jelenik meg. Új és innovatív dolog jön létre a városban, amit a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár kezel. Ez a könyvautomata lesz, amely népszerű formája az olvasásra nevelésnek – fejtette ki.

Kiemelte, idén is lesz filmhét, melynek keretében – március 17. és 21. között – francia filmeket láthat a közönség eredeti nyelven, magyar felirattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában