Felújítás

2019.03.13. 17:13

Megújul a Gárdonyi kert, s az emlékház is

Igazi kulturális-közösségi színteret alakítanak majd ki.

M. H.

– A cél, hogy a kertet többcélú és többgenerációs közparkká alakítsuk, fejlesszük – hangsúlyozta a szerdai projektindító rendezvényen Fajcsák Dénes, építész. Az egri Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyik különlegessége a „Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések” program. Ezen belül kulcsprojekt a Gárdonyi kertben megvalósuló fejlesztés, melynek hivatalos neve: „Többgenerációs aktív kulturális-közösségi tér kialakítása a Gárdonyi kert továbbfejlesztése”.

A pavilon igazi kis ékszerdoboza lesz a kertnek Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Létrejön egy alkotókert, egy közösségi pavilont is építünk majd. Aktív, többgenerációs szabadidős tereket alakítunk ki, azon belül szabadtéri, tematikus játszótér, szabadidőpark is létrejön, illetve fontos a Gárdonyi kert programkínálatát bővítő kulturális, szabadidős szolgáltatáskör fejlesztése is – részletezte az építész.

Ringert Csaba, a Dobó István Vármúzeum igazgatója elmondta, örömükre szolgál, hogy a Gárdonyi emlékház is megújul, annak fogadótere múzeumi funkciókat kap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában