Közlekedés

2019.04.15. 14:41

Csúcsforgalom várható a vasúton a hosszú hétvége alatt

Megváltozott menetrendre és kiemelkedően magas utasszámra figyelmeztet a Magyar Állami Vasúttársaság a tavaszi szünet és a hosszú hétvége ideje alatt.

Süli K.

A hatvani vasútállomás. A vonalfelújításból a diákok is profitálhatnak, negyedórával többet aludhatnak Fotó: Albert Péter

A cég közleményében közölte, főként a szünidő kezdetén és a végén csúcsforgalom várható a pályaudvarokon, az utasoknak ezért érdemes menetjegyükről időben gondoskodni.

A MÁV honlapján megjelent tájékoztatás szerint április 18-án pénteki, 19-én szombati, 20-án és 21-én ünnepnapi, 22-én pedig vasárnapi menetrend szerint fognak közlekedni a vonatok. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket még az ünnep előtt vásárolják meg elővételben. Ezt online, vagy a Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül is megtehetik. Az ilyen módon megváltott e-menetjegy előnye, – azon felül, hogy sorban állás nélkül, a nap bármely szakában meg lehet venni – hogy tíz százalékkal olcsóbb a pénztárban vásárolt jegyeknél. A részletekről a www.mavcsoport.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Kezdőképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában