különleges kötődés

2019.04.06. 07:00

Hatvanban születnek a harmadik generációs Beatrice-babák

A Beatrice zenekar tagjainak élete ezer szállal kötődik az Albert Schweitzer kórházhoz. Nemcsak a múltat illetően, hanem a jövőre vonatkoztatva is.

Tari Ottó

Nagy Hunor Attila a színpadon. A koncertek felpörgetett hangulata után otthon a családja jelenti a nyugalmat Fotók: Beatrice zenekar

A gyógyintézmény jótékonysági bálján nem először fedezhettük fel a Beatrice együttes dobosát, Nagy Hunor Attilát, aki egyébiránt a zenekarvezető, Nagy Feró fia. Hunor visszatérő vendég a karitatív rendezvényeken, örömmel támogatja a kórházat, miként a Beatrice is felajánlásokkal járul hozzá a tombola sikeréhez.

Nem új keletű kapcsolat ez, hiszen a dobos és felesége, Dorina már régebben is itt kezeltették magukat, de a legszorosabb kötelék tavaly karácsony táján alakult ki a kórház és Hunor családja között: itt született meg ugyanis a házaspár első gyermeke, Alíz Beatrice, akinek az érkezését a nagyfater Feró is kitörő örömmel fogadta.

Nagy Hunor Attila a színpadon. A koncertek felpörgetett hangulata után otthon a családja jelenti a nyugalmat Fotók: Beatrice zenekar

– Palóczné Hornyák Margit, a szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főnővére beszélt rá, hogy Alízt Hatvanban fogadjuk – meséli Hunor. – Mivel korábban nagyon jó tapasztalatokat szereztem itt, csakúgy, mint Dorina, ezért nem is kutattunk más lehetőségek után. Sőt, a szülés idején négy napig én is bent feküdtem a családommal.

Margó főnővér invitálására választották a kórházat

Nem ők az egyetlenek, akik a zenekarból az Albert Schweitzer kórházat és Al Ghaoui Nadim doktor urat választották utódaik világra segítéséhez: Hunor ajánlására néhány hónap múlva a Beatrice zenekar egyik gitárosának a kislánya is itt sírhat fel először… És folytatva a számvetést: a basszusgitáros La­czik Fecó anyukája több mint három évtizeden át főnővérként dolgozott a Zagyva-parti gyógyintézményben, ahol amúgy Fecó gyermekei is születtek… Ám ez még korántsem minden! Több mint húsz évvel ezelőtt Feró is itt kezeltette magát, s az akkori, 1997-es márciusi napokról lapunk is beszámolt. Vagyis megállapítható, hogy a Ricse és a hatvani kórház kötődése immár három generációt ölel fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában